Monday, August 13

Profanats

Avebury, Gran Bretanya
Un cop excecrats els nostres temples de l'antigor, ens enganyen i ens empassem les mentides.

 Els monjos s'apressen a atacar els temples amb pals, pedres i barres de ferro i, fins i tot en alguns casos, deixant eines de banda, amb les mans i els peus. Llavors se succeix la desolació, amb la demolició de murs, caiguda de sostres, altars i estàtues. Després de fer-ne caure un, corren cap a un altre, i cap a un tercer, i s'apilen tresors sobre tresors (…) 

Carta de Libanius a l'emperador Teodosi I, 386. 

 Es decreta que en tots indrets i totes les ciutats els temples pagans siguin clausurats, i que després d'una advertència general, es privi de l' oportunitat de pecar als heretges. (…)Que tots els temples de les regions rurals siguin destruïts sense disturbis. Amb la seva destrucció i caiguda, tota base material per a la superstició haurà sigut suprimida. 

Codex Theodosianus

Hem estat pensant profundament en els deures dels anglesos, i hem arribat a la conclusió que els temples dels ídols d'aquestes gents no haurien d'ésser destruïts sota cap concepte. Sí que s'haurien de destruir els seus ídols, i escampar aigua beneïda sobre els santuaris. altars i relíquies que allí hi hagi, doncs si aquestos temples estan ben construïts, haurien d'ésser purificats de l'adoració de demonis i ésser dedicats al servei del Déu veritable. Així, esperem que la gent, veient que els seus temples no són destruïts, puguin abandonar el seu error i (…) que coneguin i finalment adorin a l'únic Déu veritable.


Carta del Papa Gregori a l'abat Mellitus, any 601

Men Marz, Bretanya
Pavia, Portugal


1 comment:

Anonymous said...

Wow!! Esto es realmente interesante!!! No sabía que todavía se mantenía la religión druida e incluso se acudía en el sosticio a avebury para adorar los antiguos dioses. Estaba investigando y esta información me ha resultado muy útil. Muchísimas gracias ^^